Blog

RSS
Line 6 HELIX workshop z Rossom Baileyem
Line 6 HELIX workshop z Rossom Baileyem
Kitaristi pozor! V Maribor prihaja Ross Bailey, ekspert za izjemne kitarske multiefekte Line 6 Helix. Njegov workshop polni dvorane po vsej Evropi, v mesecu novembru pa bo le-to izvedel tudi pri nas, v Trgovini Hartman v Mariboru.
Bobnarske palice - kako izbrati prave?
Bobnarske palice - kako izbrati prave?
Bobni se tresejo pod silo tvojih udarcev, v divjem ritmu se trese vse, kar ni popolnoma fiksirano v tistem trenutku. Bobnarske palice ti kar letijo po kompletu, danes je vse tako kot mora biti. In kar naenkrat pok! Že drugič ta mesec so se ti zlomile palice. Ponujamo ti nasvet v 5 korakih, kako do izbire pravih bobnarskih palic za tvoj stil igranja.
Zakaj izbrati električni (digitalni) klavir?
Zakaj izbrati električni (digitalni) klavir?
Pri odločitvi za nakup klavirja se številni srečujete z dilemo, ali kupiti klasični akustični klavir ali električni (digitalni) klavir? Digitalna tehnologija zelo hitro napreduje, zato je pametno izbrati novejše oz. električne (digitalne) modele, saj običajno ponujajo več kot starejši klasični modeli.
Trgovina Hartman predstavlja HARMONIKO
Trgovina Hartman predstavlja HARMONIKO
Ko slišimo besedo »harmonika« najprej pomislimo na narodno-zabavno glasbo. A ni vedno tako. S harmoniko lahko igramo tudi na druge glasbene zvrsti: rock, pop, klasika, etnoglasba in na mnoge druge.
Zakaj izbrati elektronske bobne?
Zakaj izbrati elektronske bobne?
Razmišljate o nakupu prvih bobnov, vendar vas skrbi, da boste motili sosede in ostale družinske člane? Nakup bobnov marsikateremu navdušencu predstavlja nočno moro, tako iz vidika motečih faktorjev, kot iz vidika prevelikega izbora. V glasbenih trgovinah je na voljo veliko različnih glasbil številnih proizvajalcev, med katerimi se je težko odločiti za pravi set bobnov.
Glasbeni filmi v mesecu decembru
Glasbeni filmi v mesecu decembru
Naj živi glasba v mesecu decembru! :) Izbrali smo glasbene filme, ki so vredni ogleda v mesecu decembru. Če imate še kakšne predloge, jih priporočajte na naši Facebook strani Hartman.
Ideje za najbolj grozljivo noč
Ideje za najbolj grozljivo noč
Vsako jesen, konec oktobra na plano priplazijo mrtve duše iz svojih grobov… Ta dan se imenuje Hallowen ali noč čarovnic. Ste vedeli? Noč čarovnic izvira iz tradicije Keltov, ki so verjeli, da mrtvi na ta dan poslednjič pridejo na svet živih in obiščejo svoje domove. Zaradi tega so se ljudje, prestrašeni, da bi srečali mrtve, skrivali za različnimi maskami in ustvarjali velik hrup.
Kako izbrati prvo kitaro?
Kako izbrati prvo kitaro?
Ste se znašli pred nakupom svoje prve kitare? Bravo! 😊 Ste na pravem mestu. V trgovini Hartman smo vam pripravili kratko predstavitev različnih kitar in predstavitev dodatne opreme za igranje na kitaro.
Otrok in glasba
Otrok in glasba

September je ponovno tukaj, z njim pa začetek novega šolskega leta. Brezskrbne poletne počitnice so prehitro minile. Otroci se spet vračajo v šolske klopi, kar je lahko prav stresno za tiste, ki so prestrašeni, kaj jim bo novo šolsko leto prineslo. Novi prijatelji, učitelji in mogoče celo nova šola – vse to so za otroke velike spremembe in si velikokrat vsaj na začetku želijo, da se poletne počitnice še ne bi končale.

Lahko pa se začetek novega šolskega leta prične bolj zabavno – z vpisom otroka v glasbeno šolo in z učenjem novega instrumenta.

Vpliv glasbe na razpoloženje otrok

Glasba je danes vseprisotna v vsakdanjem življenju in je eden izmed dejavnikov, ki vplivajo na življenje posameznika, še posebej otrok.

Glasba pomeni osebno rast, s katero si človek bogati življenje. Že v antični Grčiji so ji priznavali magično moč.

Platon je zapisal: »Glasbena vzgoja je najpomembnejši instrument, saj ritem in harmonija dospeta do skrivnih delov duše.«

Znanstveniki so ugotovili, da glasba pomirja in spodbudi gibanje otroka, ko je ta še v maternici. Otrok lahko po svojem rojstvu prepozna melodije, ki mu jih je prepevala mamica, ko je bil še plod. Slušni dražljaji, ki jih doživlja v fizičnem svetu po rojstvu, ga spominjajo na čas, ki ga je preživel v materinem trebuščku.

Znanstveniki in psihologi so pojasnili: "Ko malčki slišijo glasbo z izrazitim ritmom, se začnejo gibati ob njej, običajno z nasmeškom, ugotovili smo tudi, da imajo radi glasbene vzorce in ponavljanje. Ker je njihov spomin bolj kratkoročen, se ob ponavljajoči melodiji ne nehajo dolgočasiti. Istočasno pa se zelo odzivajo na elemente presenečenja – na premor s tišino, spremembo tempa ali nepričakovan zvočni učinek. Še en dejavnik, ki močno vpliva na pozornost malčkov, je intonacija – višji ko so toni, bolj zavzeto in veselo bodo malčki poslušali melodijo."

Glasba je tisti medij, ki nas poleg jezika spremlja skozi naše življenje.

Glasba pozitivno vpliva na boljšo zbranost, sposobnost učenja, zmanjšuje tesnobnost in pomaga pri težavah s koncentracijo.

Igranje na glasbeni instrument spodbuja celosten osebnostni razvoj.
Ko otroka vpišemo v glasbeno šolo, mu moramo prisluhniti in upoštevati njegove želje pri izbiri instrumenta. Nikakor pa ni smiselno siliti otrok, ki zanimanja za glasbo ne kažejo. Obstaja mnogo dejavnosti in poti, preko katerih bo razvil svoje sposobnosti, zato je treba svojega otroka spoznati in mu iskreno prisluhniti.

Glasbeni talent pri otroku lahko spodbujamo tudi doma, brez dodatnega glasbenega izobraževanja.

V osnovno stopnjo glasbene šole lahko vpišemo že otroka, starega 5 ali 6 let. Poučevanje večinoma poteka preko glasbenih igric, kje spoznavajo osnove glasbe in razvijajo sposobnosti. V glasbeno šolo lahko vpišemo otroke od sedmega leta dalje. Tu se starši običajno srečajo z dilemo, kako izbrati ustrezen instrument za otroka. Velikokrat pride do usklajevanja – bodisi zaradi omejitve vpisa, velikosti glasbila in otrokove želje.

V trgovini Hartman ponujamo naslednje pripomočke za vaše malčke:

KOMPLET GLASBIL MINI-3 GOLDON 30020

ZVONČKI SOPRAN GOLDON 11037

V trgovini Hartman ponujamo naslednja glasbila za otroke:

CORDOBA KLASIČNA KITARA C1M PROTEGE

MOECK BLOK FLAVTA 1021 PLASTIKA - SOPRAN BAROČNI PRIJEM

http://www.hartman.si/c-1136-arranger-in-workstation.aspx
http://www.hartman.si/c-1671-violine.aspx
http://www.hartman.si/c-1001-harmonike.aspx

 

Hartman predstavlja UKULELE
Hartman predstavlja UKULELE
Učenje glasbenega instrumenta Ukulele še nikoli ni bilo tako preprosto, glede na to, da imamo na spletu ogromno glasbene literature in informacij za izboljšanje tehnik igranja. V naših trgovinah Hartman lahko izbirate med različnimi modeli Ukulele – Sopran, Koncert, Tenor, Bariton. Pri izbiri glasbenega instrumenta vam lahko pomaga strokovna ekipa zaposlenih v trgovinah Hartman glede na vaše želje in finančne možnosti.
10 pozitivnih učinkov glasbe na vaše življenje
10 pozitivnih učinkov glasbe na vaše življenje
Človek svet okrog sebe doživlja s čustvi in glasba v nas te občutke prebudi. Čeprav se tega pogosto ne zavedamo, na nas vpliva pozitivno in nas osrečuje. Vesela glasba ima pozitivne učinke na naše razpoloženje in počutje. Z raziskavami so ugotovili, da se pri ljudeh, ki poslušajo glasbo aktivira hormon sreče - dopamin, ki je tesno povezan z občutkom navdušenja in veselja.
Akcijska ponudba
Akcija
expand_less